I dag fick jag ett ryck och gjorde iordning rabatterna vid Lillstugan. Det var verkligen välbehövligt och egentligen borde jag ha fotat "före- och efterkort" men såhär ser det ut nu i alla fall:

Sen räfsade jag lite på gräsmattan och såg att rabarbern är på gång att titta fram:
Våra gäster som kommer och bor i våra stugor får naturligtvis plocka så mycket rabarber de vill och det är ju inte så dumt med rabarberkräm och/eller paj *sugen*! Något annat som är väldigt gott att göra av rabarber är rabarbermarmelad1 kg rabarber
12 dl (ca 1 kg) socker
1 citron
3 msk malen ingefära
Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Borsta citronen i varmt vatten och skär den i skivor och se ni små bitar. Varva rabarber, citron, socker och ingefära i en skål. Låt det stå över natten och safta sig. Koka långsamt tills rabarbern är mjuk och mosig. Ta av locket och koka långsamt ihop marmeladen i ca 45 minuter. Ös upp marmeladen i varma rena glasburkar (eller i plastburkar om du vill frysa den, vilket jag brukar göra).

Hej!
SvaraRaderaVad roligt att det är fler inom besöksnäringen i Västervik som bloggar. Vi på turistbyrån lovar att följa er. När man ser bilderna längtar man ut till skärgården.
Hej!
SvaraRaderaDet är riktigt roligt att blogga och jag tror att det kan vara givande för blivande hyresgäster att läsa (samt för våra gamla gäster, de vänner som vi redan har lärt känna). Min tanke är att det ska kunna gå att följa årstiderna på Björkö + att det kryddas med lite mer vardagliga saker från vårt liv härute. Vi får väl se hur det fortskrider :)