Koutsläpp

Idag har Magnus och jag släppt ut ett 10-tal kor + kalvar och tjuren Assa (tjurarna uppkallar vi efter dem som vi har köpt dem av:) Tyvärr har jag inga bilder för man kan inte hålla på och fota samtidigt, det är ganska så fysiskt krävande att baxa ut kalvar ur ladugården (de tycker att det är läskigt första gången de ska ut och de blir nog också lite förblindade i ljuset som är utomhus (även om det var grått och mulet). Förutom att man får häva på kalvarna så är man på helspänn när korna hoppar och skuttar, man är rädd att de ska skada sig. Vi tog även in de fyra kvigor som inte har kalvat ännu och har dem nu uppbundna så vi har mer koll på dem än vi kan ha ute. Vi öppnar nämligen upp en större hage (med bland annat skog i) när vi släpper ut korna och det gör att kvigorna lätt kan dra sig undan då de ska kalva och kan vara svåra att hitta. Allt arbete med djuren gick bra och det är alltid en lättnad när det flyter på som man vill.

Under eftermiddagen klarnade det upp och blev riktigt fint väder. Jag passade på att hänga ut lite tvätt och Magnus, Jennifer och Svante åkte och tog upp nät. De hade ganska god fiskelycka denna gång (det var nog Svantes förtjänst!) och resultatet blev fyra abborrar, fyra sikar, fyra simpor och en gädda. Simporna och gäddan åkte tillbaka i sjön men de andra fiskarna tog de upp. Vi fiskar enbart för att få lite matfisk och idag blev det ungsstekt sik i folie och vanlig stekt abborre och potatismos till det. Egentligen är vi inte så förtjusta i sik men detta var gott, väldigt gott!!!!!
Sik

Gott och blandat

Storfiskaren ;)

Nu ikväll har jag och Magnus varit iväg till Stora Björka och hämtat tre ankor! Det lönade sig att efterlysa i tidigare inlägg :) Kommer att lägga in bilder på dem så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera GÄRNA (jag svarar på kommentarerna i min egen blogg såklart)!