Skidåkare på isen förra helgen!

Det är inte varje dag som man hittar skidåkare ute på isen och ännu mer sällan som de har tagit sig hit ända från Finland. Det är lika sällsynt som att Finland tar skidmedaljer i OS, typ...

Finska skidåkare

Igår var jag hos Karolin några timmar. Mikaela hade sovit över där och åkte med mig hem. Svea växer så det knakar men var lite förkyld, krya på dig gumman!

Nergosad under sin "nana" i vagnen.

Svea hos moster.

Svea gillar Sigge och Sigge gillar Svea. Ela gillar datorn...

Om någon vill läsa om Sveas äventyr så kan ni läsa på Karolins blogg HÄR.

Idag är det riktigt töväder och man ser hur snön sjunker undan. Jag har ingen aning om det går att åka skoter på isen, vi får väl ge oss ut och testa. Vädret är grått, mulet och dimmigt och det passar utmärkt att sitta inne och surfa och läsa :)

På kalvningsfronten är det ganska lugnt just nu. Förra helgen fick vi tvillingar, två kvigkalvar. De är jättesöta och pigga men det kunde ha gått illa för en av dem. Vi hade släppt in kon i en kalvningsbox och vi gick in för att äta eftersom det såg ut att ta ganska lång tid innan det skulle sätta igång ordentligt. Precis innan vi skulle äta sprang Jennifer ner för att kolla läget och så ringer hon och säger att det är två kalvar födda och att en av dem har fosterhinnorna kvar runt sig (och då kan den ju inte andas). Kon "tänkte" ju inte på att hon fött två kalvar utan hon slickade rent den ena utan att "veta" om den andra vilket ledde till att hinnorna inte togs bort av henne. Magnus rusade ner och han hann dit och in i boxen för att ta bort hinnorna innan kalven kvävdes. Så skönt och det är mycket tack vare Jennifer som båda kalvarna lever idag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera GÄRNA (jag svarar på kommentarerna i min egen blogg såklart)!