Sjukhusjobbardag idag.

Jag har haft hand om preop-patienterna idag och det var preop för två dagar så det är ganska många patienter jag har informerat om hur det kommer att gå till då de kommer till oss för kataraktoperation (när jag pratade med sista patienten kändes det som jag var en papegoja som upprepade samma sak hela tiden :) Men det är roligt att träffa patienterna och det är betydelsefullt med all information, många säger att de känner sig så välinformerade och det gör att de blir mindre spända inför op.

Jag väntar med spänning på andra antagningen till specialistutbildningen jag sökt (Oftalmologi för sjuksköterskor på Karolinska Institutet). Jag står som reserv 20 och det finns bara 20 platser (enda skolan i Sverige dessutom) så jag ligger väl inte så bra till. Men man ska aldrig säga aldrig och kanske att många som kommit in har sökt andra utbildningar i första hand (som de då förhoppningsvis kommer in på). Antagningen baseras på antal verksamma år som ssk och med mitt ynka enda år så är det ju inte så konstigt att jag blir reserv. Men kommer jag inte in nu så kanske jag gör det nästa år istället :)

Igår tog jag flexledigt och passade på att jobba lite extra här hemma. Jag målade till exempel knutarna och dörren på "Gamla båtset"
På kvällen åkte vi och la i nät med gästerna i ena huset. Eftersom jag har jobbat idag så tog de upp näten själva och de fick 4 sikar. Det blev en god middag i Lillstugan (de fick en sik) och de andra sikarna frös Magnus ner för att ha till fisksoppa. Grabbarna i andra huset blev också intresserade så nu är Magnus och Jennifer ute och lägger i nya nät för att ha och vittja i morgon bitti.

1 kommentar:

  1. Åhhh...sik...va´ gott!! Min favoritfisk!!!!!
    Jag håller alla tummar jag har för dig & din utbildning!! Låter intressant! & kommer du inte in i år så e´ de´ bara att söka om igen! Men som sagt....tummarna hålls!!
    Ha det så bra & hälsa alla!
    Kram, kram från Pia

    SvaraRadera

Kommentera GÄRNA (jag svarar på kommentarerna i min egen blogg såklart)!